Rinia e do dhe e mbron mjedisin/Vijojne oret edukative me nxenesit e shkolles “Skender Libohova”

Në dt 24 maj ora 13:30 në ambjentet e shkollës 9-te vjecare “Skender Libohova”, u realizua ora e dyte e edukimit e ndergjegjesimit me nxenesit e kl 6-te B te kesaj shkolle. 27 nxenes te pranishem prej te cileve 14 vajza dhe 13 djem u bëne me dije rreth projektitRinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në bashkëpunim me Bashkinë Lushnje.

Natyres ne PKDK i shtohen fluturat e Altinit!

Me rastin e Dites Boterore te Biodiversitetit AdZM Fier sebashku me Altin Hilen ( Koleksioni Natyror i Altinit) zhvilluan nje aktivitet ndergjegjesues duke leshuar fluturat e shumuar prej tij ne Parkun Kombetar Divjake- Karavasta.

Ne kete aktivitet moren pjese nxenesit e Shkolles 9 – Vjecare ” Hysen Malko”, Kryekuq, Divjake. Nje aktivitet ndryshe ku nxenesit moren informacion rreth riprodhimit te fluturave, llojet e tyre ne Park dhe rendesine ne natyre.

Dita Evropiane e Parqeve

Dita Evropiane e Parqeve. Në këtë ditë ne kërkojmë të ndërgjegjësojmë të gjithë shoqërinë që janë pikërisht këto parqe natyrore që ne kemi, që na pasurojnë natyrën dhe ekosistemin tonë.
Dita Evropiane e Parqeve është një ditë përkujtimore për Zonat e Mbrojtura në të gjithë Europën që u lançua në vitin 1999 nga Federata EUROPARC për të festuar Zonat e Mbrojtura në të gjithë Evropën. Në këtë ditë ne synojmë t’i afrojmë njerëzit me natyrën dhe të rrisim ndërgjegjësimin e publikut për rëndësinë e bukurisë natyrore të ruajtur në Zonat e Mbrojtura dhe mirëqeverisjen e qëndrueshme të këtyre vendeve.
Ndaj, të gjithë si shoqëri duhet të kujdesemi më shumë për parqet tona duke nisur si fillim me pastrimin dhe mbajtjen pastër të ambjenteve e pse jo mbjelljen e pemëve të reja, për të gjallëruar kështu edhe biodiversitetin.