Presioni i pushtetit ndaj medias/ Qendra ALTRI takim me gazetaret ne Lushnje

Në kuadër të projektit “Përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për frikësimin dhe sulmet ndaj gazetarëve” qendra ALTRI zhvilloi në qytetin e Lushnjes nje takim konsultues me gazetare, operatore dhe perfaqesues te medias te ketij qyteti.
Gjithashtu ne kete takim ishte i pranishem edhe Kreu i Unionit te Gazetareve te Shqiperise z. Aleksander Çipa.

Mbledhja e Keshillit te Basenit Fier

Agjensise se Menaxhimit te Burimeve Ujore zhvilloi mbledhjen e rashes te Keshillit te Basenit Fier.

Krahas drejtueseve te institucioneve anetare te ketij keshilli pjesemarres ishte dhe organizata Horizont EU.
Me statusin e degjuesit Horizont EU ne mbledhjen e radhes konstatoi nje burokraci dhe mungese serioziteti ne disa institucione si dhe shtrirjen e gjere qe ka baseni ne raport me infrastrukturen dhe financimin e pjesemarrjes nga te gjitha burimet ujore dhe njesite administrative qe perfshin ky basen.

Problematikat mjedisore ne Divjake/ “Vendi Yne e Ardhmja e Femijeve Tane” takim me Keshilltare te Keshillit Bashkiak

Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi i Turizmit-Kukes” eshte zhvilluar nje takim me qellim diskutimin dhe orientimin mbi rruget dhe menyrat per advokimin dhe lobimin per zgjidhje te dy prej problemeve me te rendesishme te dala nga pyetesori i organizuar me banore te Njesive Administrative te bashkise Divjake. Dy ishin problemet e mprehta qe pasqyroheshin nga pyetesori.