Altin Hila kurorezon punen 15 vjecare me ekspozite

Altin Hila ka arritur te finalizoje me sukses nje pune rreth 15 vjecare ne koleksionimin e mbi 400 lloje fluturash shumëngjyreshe dhe specie te tjera te rralla ne zonen e Divjakes.

Kjo ekspozite natyrore e hapur ne kete sezon turistik i ka shtuar vlerat dhe atraksionet kulturore Bashkise Divjake, si dhe ka evidentuar edhe njehere pasurite e medha qe ka Parku Kombetar Divjake-Karavasta.

Horizont EU dhe MEN takojne Kordinatorin e JICA ne Shqiperi

Drejtuesit e organizatave Horizont EU dhe MEN, Shkelqim Bylykbashi dhe Fadil Malko kane zhvilluar nje takim ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta me Nishimoto Goro, Kordinator i projektit JICA ne Shqiperi.
Fokusi i ketij takimi bashkepunues ishte permiresimi i menaxhimit te PKDK si dhe zhvillimi i ekoturizmit te cilat jane dhe pikat kryesore qe do te perqendrohet projekti i JICA.
Vlerat e medha te PKDK si dhe puna teper e mire e bere nga AdZM Fier ne zbatimin e planit te menaxhimit te lene nga JICA ne fazen e pare te projektit 7 vite me pare, ka bere qe qeveria Japoneze te rikthehet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta.

JICA nis punen ne PKDK/ Mbahet takimi i pare i Komitetit te Perbashket Koordinues

Takimi i Parë i Komitetit të Përbashkët Koordinues (KPK) të “Projektit për Ndërtimin e Kapaciteteve për Përmirësimin e Menaxhimit të Bazuar në Ekosistem u mbajt në 3 Qershor 2021 në Hotel Divjaka Resort, në Divjake. Projekti u lançua në 16 maj, pas 7 vjetësh që nga përfundimi i projektit të mëparshëm të JICAs në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta (DKNP) në vitin 2014. Projekti titullohej “Për Konservimin dhe Përdorimin e Qëndrueshëm të Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta (2012-2014)” Ndër rezultatet e projektit përfshihej hartimi i planit të menaxhimit për ruajtjen dhe përdorimin e qëndrueshëm të PKDK I përgatitur në Shtator 2014.