Njoftim/ Pozicion vakant pune si asistent teknik per projektin e JICA ne PKDK

Qeveria Japoneze eshte duke zbatuar fazen e dyte te projektit te saj ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta dhe grupi i eksperteve te JICA i cili po vijon punen ka hapur thirrjen per nje vend te lire pune si Asistent Teknik Lokal.

Aplikantet duhet te jene njohes shume te mire te gjuhes angleze.  Te interesuarit duhet te dergojne CV e tyre ne kete adrese email- [email protected]

Altin Hila kurorezon punen 15 vjecare me ekspozite

Altin Hila ka arritur te finalizoje me sukses nje pune rreth 15 vjecare ne koleksionimin e mbi 400 lloje fluturash shumëngjyreshe dhe specie te tjera te rralla ne zonen e Divjakes.

Kjo ekspozite natyrore e hapur ne kete sezon turistik i ka shtuar vlerat dhe atraksionet kulturore Bashkise Divjake, si dhe ka evidentuar edhe njehere pasurite e medha qe ka Parku Kombetar Divjake-Karavasta.

Horizont EU dhe MEN takojne Kordinatorin e JICA ne Shqiperi

Drejtuesit e organizatave Horizont EU dhe MEN, Shkelqim Bylykbashi dhe Fadil Malko kane zhvilluar nje takim ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta me Nishimoto Goro, Kordinator i projektit JICA ne Shqiperi.
Fokusi i ketij takimi bashkepunues ishte permiresimi i menaxhimit te PKDK si dhe zhvillimi i ekoturizmit te cilat jane dhe pikat kryesore qe do te perqendrohet projekti i JICA.
Vlerat e medha te PKDK si dhe puna teper e mire e bere nga AdZM Fier ne zbatimin e planit te menaxhimit te lene nga JICA ne fazen e pare te projektit 7 vite me pare, ka bere qe qeveria Japoneze te rikthehet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta.