Horizont EU dhe MEN takojne Kordinatorin e JICA ne Shqiperi

Drejtuesit e organizatave Horizont EU dhe MEN, Shkelqim Bylykbashi dhe Fadil Malko kane zhvilluar nje takim ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta me Nishimoto Goro, Kordinator i projektit JICA ne Shqiperi. Fokusi i ketij takimi bashkepunues ishte permiresimi i menaxhimit te PKDK si dhe zhvillimi i ekoturizmit te cilat jane dhe pikat kryesore qe do te perqendrohet […]

Projekti SWAN/ Problematika e mbetjeve ne Shqiperi

Në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Bashkëpunimit Interreg V Ballkan-Mediterrean 2014-2020 po zbatohet një projekt ambicioz, SWAN (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin) që po zbatohet në 4 vende të rajonit, Shqipëri, Greqi, Bullgari, Qipro dhe synon të përmirësojë mënyrën e menaxhimit të mbetjeve në rajon.

Sot per Mjedisin: Lufta kunder ndotjes plastike ne Shqiperi

Si pjesë e fushatës ”Sot për Mjedisin”, Delegacioni i BE-së prezantoi videon e parë të fushatës duke theksuar efektet negative të plastikës në mjedis dhe shëndet. Ne aktivitetet e ardhshme delegacioni i BE-së do të nxjerrë gjashtë infografikë dhe një video të dytë që trajton çështjen e veprimeve individuale që kontribuojnë për reduktimin e mbetjeve […]