Riciklimi qe ne burim – Nis zbatimi i projektit “Bas” per ndergjegjesimin e qytetareve

Menaxhimi i mbetjeve, ripërdorimi dhe riciklimi i tyre është mesazhi që përçuan këtë të martë me dhjetra fëmijë në kuadër të nisjes së zbatimit të projektit “Bass”, projekt i iniciuar nga qendra Eden në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës. Ky projekt, sipas koordinatores së kësaj qendre Jonida Hafizi, synon ndërgjegjësimin për mirë menaxhim dhe përfitim […]

Riciklimi i mbeturinave organike, ndihme per bujqesine

 Është një fjalë e urtë “mbeturinat janë ushqim”. Riciklimi i mbeturinave organike për përdorim nga bujqësia është një praktikë e vjetër në botë. Një formë e rëndësishme e riciklimit të mbeturinave organike në qytete është kompostimi i tyre. Një mënyrë tjetër shfrytëzimi e mbeturinave organike është përdorimi i tyre për ushqyerjen e gjësë së gjallë […]