21 Marsi – Dita Nderkombetare e Pyjeve

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Marsin si Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve (IDF) në vitin 2012. Dita feston dhe rrit vetëdijen për rëndësinë e të gjitha llojeve të pyjeve. Në çdo Ditë Ndërkombëtare të Pyjeve, vendet inkurajohen të ndërmarrin përpjekje lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare për të organizuar aktivitete që përfshijnë pyjet dhe pemët, të tilla si fushatat e mbjelljes së pemëve.

Tema e vitit 2021 lidhur me Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve është “Restaurimi i pyjeve: një rrugë për rimëkëmbjen dhe mirëqenien”.
Ne kuader te kesaj dite, por njekohesisht duke dhene edhe nje mesazh sensibilizues, stafi i AdZM Fier së bashku me nje grup inxhinier pyjesh, mbollen ne menyre simbolike 300 fidan pishe ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta.